El manteniment del teu habitatge

Un bon manteniment us permetrà viure més còmodament a casa vostra i us farà estalviar diners.

Quan comprem un aparell complex, assumim la necessitat de tenir un manual d’ús que ens guiï per dur a terme les operacions inicials i ens proporcioni informació sobre les prestacions del producte i la forma com cal usar-lo.

Aquesta informació ens permetrà no malmetre’l i ajustar-nos als consums establerts pel fabricant.

De la mateixa manera, podríem considerar que l’habitatge és també una màquina complexa que requereix uns certs coneixements per aconseguir un rendiment òptim, la qual cosa justifica la necessitat de comptar amb un manual d’ús que faci possible que qualsevol usuari pugui emprar-lo de forma eficient.

El Manual de l’Habitatge és obligatori per als edificis construïts a Catalunya després del 7 d’abril de 1993. Malgrat que no sigui obligatori pels habitatges anteriors a aquesta data, és una opció molt interessant, ja que són els habitatges amb més problemàtiques a causa del seu envelliment. En cas de no disposar-ne es pot demanar la seva redacció al tècnic de capçalera de l’immoble.

Demana ajuda a un tècnic de capçalera

Si vols saber quines accions pots fer per mantenir el teu habitatge, el tècnic de capçalera és el professional idoni. T’explicarà quines eines tens al teu abast per aconseguir-ho i, si cal, et proposarà accions per millorar.